Evinizi bir davet cennetine çevirecek, göz kamaştırıcı tavuklu sultan kebabı ile tanışmaya hazır mısınız? Hem görsel hem de damak çatlatan lezzetiyle bu tarif, sofralarınızın baş tacı olacak.

Davet menünüze, ana yemeklerinize yakışacak, lezzetiyle tadı damağınızda kalacak bir tarif. Gerek görüntüsüyle gerekse lezzetiyle muhteşem sultan kebabı tarifine bayılacaksınız. Tavukla ya da etle hazırlanabilen ve kısa sürede ana yemek çıkarmak isteyenler için hem hamur işi hem de etin buluştuğu tarifi evde hazırlamak oldukça kolay.

Sultan kebabı, yufkanın içerisine tavuklu ya da etli iç harç hazırlanıp doldurulması ve üzerine beşamel sos sürülerek yapılan bir yemek tarifidir. Yapımı basit olan tavuklu sultan kebabı, görüntüsü ile özel davet sofralarında da oldukça tercih edilmektedir. İşte tavuklu sultan kebabı tarifi...

TAVUKLU SULTAN KEBABI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

2 adet yufka
400g tavuk göğsü
400g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası (Birazını ketçap kullanabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz

Beşamel sos için:

1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

TARİF

Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.
Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.
Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.

Bu eşsiz tavuklu sultan kebabı tarifiyle, özel davetlerinizde misafirlerinize unutulmaz bir ziyafet sunmaya hazır olun. Hem göze hem damağa hitap eden bu lezzeti keşfettiğinizde, sofralarınızın vazgeçilmez bir parçası haline geleceğine eminiz. Peki, bu lezzeti evde deneyimlemek için daha ne bekliyorsunuz? Tarifi alın ve mutfakta harikalar yaratmaya başlayın. Afiyet olsun!