Kendi evinizde leziz kornişon turşusu hazırlamak isterseniz, bu adım adım tarif tam size göre.

Kornişon turşusu yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Bu haberimizde sizlere kornişon turşusu yapmanın sırlarını veriyoruz. Bu tarifle damaklarda iz bırakan bir turşu hazırlayabilirsiniz.

KORNİŞON TURŞUSUNUN MALZEMELERİ

2 kg kornişon
5 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 litre su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 dal dereotu
5~6 nohut
1 kesme şeker

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

LEZİZ KORNİŞON TURŞUSU NASIL HAZIRLANIYOR?

Öncelikle kornişonları güzelce yıkıyoruz. Sonrasında da kürdan kullanarak bazı yerlerinden delikler açıyoruz.
Ardından derin bir kabın içerisinde su, elma sirkesi, üzüm sirkesi ve tuzu karıştırıyoruz.

Temiz bir cam kavanozun içerisine sarımsakları ve nohutları atıyoruz. Bu aşamada ikisini de bütün şekilde kullanıyoruz.