Eğitim

Teknoloji ve sanat Çorum’da buluştu: Hitit Üniversitesi'nde Uluslararası sempozyum

Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İskilip Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Hitit Üniversitesi Teknoloji ve Sanat Sempozyumu” Çorum’da başladı. Sempozyumda, yapay zeka, blok zincir, dijital dönüşüm ve geleceğin teknolojilerinin sanata etkisi tartışılıyor.

Abone Ol

Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İskilip Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Hitit Üniversitesi Teknoloji ve Sanat Sempozyumu” Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda başladı. Sempozyumda dijital dönüşüm, yapay zeka ve sanayiye katkı sağlayacak yenilikler konuşuluyor.

Dijital Dönüşüm ve Teknolojinin Toplum Üzerindeki Etkileri

Açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Maraşlıoğlu, yapay zeka ve kuantum bilişim gibi teknolojilerin toplumları dönüştürme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. Maraşlıoğlu, “Teknolojinin hızla geliştiği bir dünyada, sanat ve teknolojinin kesişiminde yenilikçi çözümler geliştirmek önemli,” dedi.

Çorum’un Güçlü İmalat Potansiyeli

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum’un TR83 bölgesinde imalat gücüyle öne çıktığını ve Hitit Üniversitesi’nin “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşarak bu potansiyele katkı sağladığını belirtti. Öztürk, Osmancık pirinci, enzim üretimi ve doğal gıda paketlemesi gibi projelerle sektördeki bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini açıkladı.

Teknoloji ve Sanatın Kesişim Noktasında Yenilikçi Projeler

Sempozyumun açılış konuşmacısı, Kamu Bilişim Derneği Başkanı Prof. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, teknolojinin sanatla birleşiminin toplumsal gelişime katkı sağladığını belirtti. Özbilgin, dijital çağda veri üretimindeki büyük artışı örnek göstererek önümüzdeki yıllarda yapay zekanın 58 milyon yeni iş fırsatı yaratacağını kaydetti.

Sempozyumda 90 Akademisyen Bildiri Sunacak

İki gün sürecek sempozyumda 15 farklı üniversiteden 90 akademisyen ve araştırmacı, teknoloji ve sanat alanındaki projelerini paylaşacak. Bu etkinlik, yeni fikirlerin ve bilimsel çalışmaların bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıyor.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }