Türk futbolunun devleri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi fikstürleri belirlendi. Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa dönüşü sadece bir deplasmana çıkacakken, Beşiktaş’ın şanssız fikstürü dikkat çekti. Tüm detaylar haberimizde.

UEFA Avrupa Ligi Temsilcilerimizin Avrupa Dönüşü Fikstürü: Şampiyonluk Mücadelesi ve Deplasman Zorlukları

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Süper Lig temsilcilerimizin fikstürleri belli oldu. Yeni formatta daha fazla maça çıkacak olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir’i zorlu bir fikstür bekliyor. Özellikle Avrupa dönüşü deplasmana gidecekleri maç sayıları, takımların şampiyonluk yarışını nasıl etkileyecek? İşte detaylar:

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupadan Dönüşü: Tek Deplasman

Fenerbahçe:

Süper Amatör ve 1.Amatör kura çekimi yapıldı Süper Amatör ve 1.Amatör kura çekimi yapıldı

Deplasman Sayısı: 1
Detaylar: Fenerbahçe, 26 Eylül’de sahasında Union Saint-Gilloise ile oynadıktan sonra sadece bir kez deplasmana çıkacak. Bu deplasman, 29 Eylül’de Antalyaspor’a karşı olacak. Diğer Avrupa dönüşü maçları evinde oynanacak.

Galatasaray:

Deplasman Sayısı: 1
Detaylar: Galatasaray, 30 Ocak’ta Ajax ile evinde karşılaştıktan sonra 2 Şubat’ta deplasmanda Gaziantep FK ile oynayacak. Diğer Avrupa dönüşü maçları da sahasında yapılacak.

Beşiktaş’ın Avrupa Dönüşü: Şok Edici 7 Deplasman

Beşiktaş:

Deplasman Sayısı: 7
Detaylar: Beşiktaş, Avrupa dönüşlerinde şampiyonluk mücadelesini etkileyebilecek şekilde tam yedi kez deplasmana çıkacak. Öne çıkan karşılaşmalardan biri, 30 Ocak’ta Twente ile oynanacak. Beşiktaş, bu sezon haftayı BAY geçeceği bir döneme de girecek.

Başakşehir’in Durumu

Başakşehir:

Deplasman Sayısı: 1
Detaylar: Galatasaray ve Fenerbahçe gibi, Başakşehir de Avrupa dönüşlerinde yalnızca bir kez deplasmana çıkacak.

UEFA Avrupa Ligi'nin Yeni Formatı

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi, klasik grup formatı yerine 36 takımın katılımıyla lig usulü düzenleniyor. Her takım sekizer rakiple karşılaşacak, dört iç saha ve dört deplasman maçı oynayacak. İlk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek, diğerleri play-off turunda mücadele edecek.

Süper Lig'in dört büyük temsilcisi, Avrupa'daki zorlu mücadelelerin yanı sıra Süper Lig'de de şampiyonluk mücadelesi verecek. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın tek deplasmanla daha avantajlı bir fikstüre sahip olması, Beşiktaş’ın ise yedi deplasmanla zorlu bir yolculuğa çıkacak olması, şampiyonluk yarışında önemli bir etken olacak.