Her poğaça tarifi aynı sonucu vermez; bazıları var ki kabarır da kabarır! İşte tam da böyle bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu kaymaklı poğaça tarifiyle sofralarınıza şıklık, fırınlarınıza mis kokular getireceksiniz. Kabarık poğaçaların sırrını öğrenmek için okumaya devam edin.

Tepsi tepsi kabaran poğaçalarla misafirlerinizi büyülemeye hazır mısınız? Sıcacık bir bardak çayla birleştiğinde damakları şenlendirecek bu tarifi denemek için sabırsızlanacaksınız. Lezzetli, yumuşacık ve nefis poğaçaların sırrı bu tarifte gizli!

Kahvaltılarınızın yıldızı olmaya aday bir tarifle karşınızdayız! Fırından çıkan mis kokulu, yumuşacık poğaçaların tadı damağınızda kalacak. Bu tarifle poğaçalarınız her zamankinden daha kabarık ve lezzetli olacak. Her lokmada bu mükemmel lezzeti hissedeceksiniz.

MALZEMELER

200 gram kaymak
100 gram tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
1 paket yaş maya

TEPSİLERİ DOLDURAN PAMUK POĞAÇA NASIL YAPILIR?
1- Derin bir kaba önce Ilık sütü, ardından mayayı ve üstüne de şekeri koyup karıştırın. Ardından 2 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesi için bekleyin.

Masterchef Tuzda Balık tarifi ve püf noktaları! Tuzda Balık nasıl yapılır? Masterchef Tuzda Balık tarifi ve püf noktaları! Tuzda Balık nasıl yapılır?

2- Maya aktif hale geldikten sonra kabın içerisine oda sıcaklığındaki kaymağı, tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, unu ve tuzu ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

3- Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapayın. Ortalama yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

4- Mayalanan hamura şeklini verin. Ardından poğaçaları fırın tepsisine yerleştirin. Bu aşamada 20 dakika kadar tepsi mayası yapmayı ihmal etmeyin.

5- Tepsi mayası da olduktan sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ile süsleyin.

6- 200 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin.

İşte bu kadar! Sıcacık poğaçalarınızı sevdiklerinize sunmak için artık hazırsınız. Her lokmada hissettirdiği yumuşacık lezzetle gönülleri fethedecek bu tarif, favoriniz olacak. Şimdiden deneyecek olan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun! Bu tarifle mutfağınızda harikalar yaratacağınızdan eminiz.