Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM) Ekim 2024 etkinlikleri Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM) Ekim 2024 etkinlikleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında, İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği (İKASD) tarafından projelendirilen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteklediği "Afrika’nın Renkleri" etkinliği CSO Ada Ankara’da sanatseverler ile buluştu.

Afrika, ekolojik durumları, etnik, kültürel çeşitliliği ile dünyanın en renkli kıtalarından biri olarak öne çıkıyor. Kıtanın kültürel pratikleri, ortak yaşam biçimine dayalı bir şekilde şekillenmiş durumda. Yerel halk, geleneklerine ve kültürel miraslarına olan bağlılıkları sayesinde bu mirası koruyarak, sanatta özgün bir kimlik oluşturmayı başardı. Afrika sanatı, bu kimliği eserlerinde her zaman yansıtarak dikkat çekiyor.

Bu zengin kültür altyapısı ile büyüyen Afrika çağdaş sanatları ise son yıllarda küresel ölçekte büyük ilgi görüyor. Disiplinler arası Afrika çağdaş sanatları özellikle 21. yüz yılda dünya sanat piyasasında yükselen bir fenomen haline geldi.

CSO Ada Ankara’da düzenlenen Afrika’nın Renkleri etkinliğini ziyaret eden sanatseverler, küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı ve Afrika sanatının farklı disiplinlerinden 14 sanatçının katıldığı çağdaş sanatlar, geleneksel Afrika tekstil sanatları, dans ve müziğin bir araya geldiği performans sanatlarını izleme fırsatı buldular. Ayrıca, sanatçı atölye çalışmalarına katılarak festival süresince Afrika’nın zengin kültür ve sanatını deneyimlediler.

Kaynak: iha