Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yürütülen Gökkuşağı Alabalığı yetiştiriciliği ıslah çalışmaları, Türkiye’nin Gökkuşağı Alabalığı üretiminde Avrupa’da ilk sıraya çıkmasını sağladı, dünyada ise ilk sıraya taşıyacak.

Tokat'ta çıkan yangında bir evde hasar meydana geldi Tokat'ta çıkan yangında bir evde hasar meydana geldi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yürütülen Gökkuşağı Alabalığı yetiştiriciliği ıslah çalışmaları dünya da ikinci sırada yer alan Türkiye’yi ilk sıraya taşıyacak. Türkiye Gökkuşağı Alabalığı üretiminde Avrupa’da ilk sırada yer alırken dünya sıralamasında İran’ın hemen ardında ikinci sırada yer alıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yürütülen ıslah çalışmaları sayesinde üretimi yapılan Gökkuşağı Alabalığının hastalıklara karşı dayanıklılık elde etmesi sağlanacak. Hastalıklara karşı dayanıklılık elde etmesinin yanında Gökkuşağı Alabalığının daha hızlı büyümesi sağlayacak.

Gökkuşağı alabalığı ile ilgili bilgi veren TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “TOGÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan Alabalık Yetiştirme Tesisinde 2000 larvanın ön büyütme ve parmak boy üretiminin yapılabileceği tesisler bulunuyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden getirilen yavru balıkların niteliğinin artırılması, anaç profilinin geliştirilmesi ve hastalıklara karşı dayanıklı balıkların üretimi için çalışmalar yapılıyor. Yapılan üretimle Türkiye’nin Alabalık üretimine katkıda bulunuyoruz. Üniversitemizde bulunan 3 farklı su kaynağından havuzlara sürekli olarak su takviyesi yapılıyor. Burada üretilen balıkların bir kısmı üreticiye dağıtılırken bir kısmının ise personel ve öğrencilerimize sunulduğunu kaydetti.” dedi.

Kaynak: Tokat Haber