TSK tarihinde daha önce görülmemiş bir başarıya imza atıldı. Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarının birincileri, bu yıl ilk kez kadın teğmenler oldu. Mezuniyet töreninde diplomalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alan Ebru Eroğlu, Şeyda Yıldırım ve İkra Kuyumcu, TSK’nın gurur kaynağı oldular.

TSK Tarihinde Bir İlk: Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarının Birincileri Kadın Öğrenciler Oldu!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke imza atıldı! Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarının dönem birincileri bu yıl kadın öğrenciler oldu. Bu tarihi an, Türkiye'nin savunma akademilerinde kadınların rolünü ve başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Mezuniyet Töreninde Tarihi Anlar

İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, üç harp okulunun birincileri kadın öğrenciler oldu. Törende, Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu'nun birincisi olan başarılı kadın teğmenler, diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törendeki konuşmasında, "Bu herhangi bir tesadüf değil, kızlarımızın gerçekten harp okullarımıza olan ilgi ve alakası, bunun neticesinde çalışmaları ve verdikleri mücadele," diyerek bu başarının ardındaki emeği vurguladı.

Başarıya İmza Atan Kadın Teğmenler

Kara Harp Okulu Birincisi: Teğmen Ebru Eroğlu 24 yaşındaki Teğmen Ebru Eroğlu, İstanbul doğumlu ve liseye kadar eğitimini İstanbul’da tamamladı. Kara Harp Okulu'ndan birincilikle mezun olan Eroğlu, başarılı bir kariyerin kapılarını araladı.

Deniz Harp Okulu Birincisi: Teğmen Şeyda Yıldırım Deniz Harp Okulu'nun 22 yaşındaki birincisi Teğmen Şeyda Yıldırım, Kocaeli doğumlu. Yıldırım’ın başarısı, Deniz Harp Okulu’ndaki eğitim sürecinde gösterdiği üstün performansı yansıtıyor.

Hava Harp Okulu Birincisi: Teğmen İkra Kuyumcu Hava Harp Okulu'nun 23 yaşındaki birincisi Teğmen İkra Kuyumcu, İzmir Amerikan Lisesi’nden mezun. Kuyumcu’nun başarı hikayesi, Hava Harp Okulu’ndaki eğitimindeki yüksek performansını gözler önüne seriyor.

Mezuniyet Törenine Uluslararası Katılım

Mezuniyet törenine, 14'ü misafir ülkelerden olmak üzere toplam 198 öğrenci katıldı. Bu uluslararası katılım, Türkiye’nin savunma alanındaki uluslararası etkisini ve prestijini de gösteriyor.