Kümes hayvancılığı sektörü, mayıs ayında yine gündemde. TÜİK verilerine göre, tavuk ve hindi eti üretimi, geçen yılın aynı ayına göre gözle görülür bir artış gösterdi. Bu büyüme, sektörün geleceği adına umut verici sinyaller veriyor.

TÜİK, Kümes Hayvancılığı Üretimi'nde Mayıs ayına ilişkin verileri paylaştı.

Bursa ulaşımında 'gittiğin kadar öde' dönemi Bursa ulaşımında 'gittiğin kadar öde' dönemi

Tavuk eti üretimi 216 bin 453 ton, tavuk yumurtası üretimi ise 1,76 milyar adet olarak gerçekleşti

Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,1 artarken, kesilen tavuk sayısı yüzde 4,9 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 3,2 arttı. Hindi eti üretimi de yüzde 20,9 arttı.

Mayıs ayı, kümes hayvancılığı sektörü için oldukça olumlu geçti. Hem tavuk hem de hindi eti üretiminde kaydedilen artışlar, sektörün sağlıkla büyüdüğünü ve tüketici talebinin artmaya devam ettiğini gösteriyor. TÜİK'in sunduğu bu veriler, üreticilere ve yatırımcılara gelecek planlamaları için önemli ipuçları sunuyor. Sektördeki bu pozitif gelişmelerin devam etmesi, hem ekonomik hem de beslenme açısından ülke için büyük bir kazanç olacaktır.

Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,6 arttı, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,8, tavuk eti üretimi yüzde 6,4, hindi eti üretimi ise yüzde 25,7 oranında artış kaydetti.

Öte yandan bir önceki ay 1 milyar 707 milyon 799 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Mayıs ayında yüzde 3,2 oranında artarak 1 milyar 761 milyon 686 bin adet oldu.

Kaynak: igf