Tunceli'nin Ovacık ilçesi, acı bir kaza haberiyle sarsıldı. Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkisinde, İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri araç kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kaza sonucunda 4 askerimiz şehit olurken, 1 askerimiz de yaralandı.

Pazar yerlerinde hassas terazi dönemi Pazar yerlerinde hassas terazi dönemi

Şehit Olan Askerlerimiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybeden askerlerimizin isimlerini duyurdu. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, şehit olan kahraman askerlerimiz:

Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu
Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat
Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı
Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş
Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu ise tedavi altına alındı.

Bakan Yerlikaya'dan Taziye Mesajı

Bakan Yerlikaya, kazanın ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Milletimizin başı sağ olsun. Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun."

Türkiye Şehitlerine Ağlıyor

Bu acı olay, tüm Türkiye’de derin bir üzüntüyle karşılandı. Şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı askerimiz için de acil şifalar temenni ediyoruz.