Türk Büro-Sen Çorum Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi “bayraksız ev kalmasın” kampanyası başlattı.
Sendika yönetimi, tüm üyelerine bayrak hediye ediyor.
Türk Büro-Sen Çorum Şube Başkanı Emir Dağaşan, “bu ülkede tek bayrak vardır o da ay yıldızlı Türk Bayrağı’dır!” dedi.

Dağaşan, “Cumhuriyetimizin 29 Ekim 2024 tarihinde 101. yılını kutlayacağız. Tarihi şan ve şerefle dolu Türk Milleti’nin son kalesi son sığınağı aziz Türkiye Cumhuriyetimizin 101. Yılı kutlu olsun.
Türk Milleti’nin harcı çimentosu olan Anayasamızın ilk dört maddesinin tartışmaya açılmak istendiği, bölücü unsurların gemiyi azıya aldığı bir konjonktürde şanlı tarihimize de, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkıyoruz” ifadesini kullandı.
Emir Dağaşan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bu kutsal vatanın adı; köyümüz kentimiz; bölgemiz ne olursa olsun Türkiye’dir.

Aksaray'da liseli öğrenciler ekmek üretiyor Aksaray'da liseli öğrenciler ekmek üretiyor

Türkiye’de yaşayan herkesin; ailesi, sülalesi, aşireti, kabilesi, kökeni ne olursa olsun; müşterek adı Türk’tür. Bu gerçeği kabul etmeyenlerin, Türk gerçeğini kabul etmeyenlerin bu ülkede hiçbir hakları olamaz. Bu ülkede tek bayrak vardır, o da ay yıldızlı Türk bayrağıdır.
Ülkemizin resmi dili Türkçe’dir. Herkes kendi arasında, evinde istediği lisanı konuşabilir, ancak ülkemizde eğitim dili Türkçe’dir, eğitim Türkçe yapılır.
Türkiye üniter bir devlettir, hiç kimse bunu tartışamaz.
Bu ülkü doğrultusunda 29 Ekim’de ülkemizi, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı Türk bayrağı ile donatmak istiyoruz.
Coğrafyamız tartışılırsa milletimiz; milletimiz tartışılırsa devletimiz; devletimiz tartışılarsa bayrağımız; bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır.
Bu amaçla hizmet kolumuza bağlı tüm üyelerimize bayrağımızı hediye ediyoruz.
Ne mutlu Türküm diyene!”

Kaynak: Haber Merkezi