Mercimek köftesi nasıl yapılır? Bu makalede size adım adım anlattık. Bu nefis tarif ile ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edeceksiniz.

Mercimek köftesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu makalede size mercimek köftesini daha lezzetli ve sağlıklı yapmanın yollarını anlatıyoruz. Bulgur, salça, baharat ve limon kullanımına dikkat edin.

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır? İşte Tarifi

Malzemeler

Kırmızı Mercimek

2 su bardağı kırmızı mercimek

2 su bardağı ince bulgur

2 adet büyük boy soğan

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

2 adet limon suyu

1 yemek kaşığı tuz

Baharatlar

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay bardağı nar ekşisi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı nar taneleri (isteğe bağlı)

Yapılışı

Şimdi mercimek köftesi yapımının ayrıntılarına geçelim:

İlk olarak, kırmızı mercimekleri yıkayın ve bir tencerede suyla birlikte haşlayın. Mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın.

Haşlanmış mercimeklerin üzerine ince bulguru ekleyin ve karıştırın. Kapaklı bir şekilde ılımaya bırakın.

Soğanları ince ince doğrayın.

Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Kavrulmuş soğanların üzerine biber ve domates salçasını ekleyin. Karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Karışıma tuz, kimyon ve nar ekşisini ekleyin. İyice karıştırın.

Hazırladığınız soğanlı karışımı haşlanmış mercimek ve bulgur karışımına ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Son olarak, limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırın.

Mercimek köftesi karışımını elinizle şekillendirerek istediğiniz boyutta köfteler yapın.

Mercimek köftelerinizi marullarla veya taze sebzelerle servis edebilirsiniz. Nar taneleriyle süsleyerek sunum yapabilirsiniz.