Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığına Yeniden Seçildi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağan Genel Kurulu'nda, Hidayet Türkoğlu bir kez daha başkanlığa seçildi. Crowne Plaza Ankara'da düzenlenen genel kurulda Türkoğlu ve Efe Aydan başkanlık için yarıştı.

Kullanılan 165 oyun 133'ünü alan Hidayet Türkoğlu, üst üste üçüncü kez Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı oldu. Rakibi Efe Aydan ise 29 oyda kaldı, 3 oy ise geçersiz sayıldı. Türkoğlu, 26 Ekim 2016’dan bu yana yürüttüğü başkanlık görevini sürdürecek.

Türkoğlu’ndan Teşekkür Mesajı

Seçimden sonra yaptığı teşekkür konuşmasında Hidayet Türkoğlu, basketbol camiasına olan şükranlarını dile getirerek, "Camiamıza çok teşekkür ediyorum. Keşke basketbol camiası olarak daha iletişime açık olsak. Yanlış bilgilerle iletişim kurarak camiamızı rahatsız etmemeliyiz. Samimi, dürüst ve şeffaf olduk. Hatalarımız mutlaka olmuştur ama her zaman herkese bir telefon uzakta olduk. Beni ve ekibimi tekrar seçen camiamıza şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Hidayet Türkoğlu’nun Yönetim Kurulu

Hidayet Türkoğlu’nun yeni dönemdeki yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluşuyor:

  • Hidayet Türkoğlu: Eski milli basketbolcu, NBA’de ve Türkiye’de önemli takımlarda forma giyen Türkoğlu, 2016 yılından bu yana Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
  • Bilge Donuk: Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilim Kurulu üyesidir.
  • Harun Erdenay: Eski milli basketbolcu ve önceki dönem Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı. Üç kez Türkiye sayı kralı olmuştur.
  • Hüseyin Beşok: Uluslararası başarılarıyla tanınan eski milli basketbolcu. Polonya, İsrail ve Fransa liglerinde şampiyon olan tek Türk oyuncudur.
  • Hüseyin Çağatay Özdoğru: Esas Holding CEO'su ve TÜSİAD Küresel Ekonomik İlişkiler Yuvarlak Masa Başkanı.
  • Mehmet Fatih Öztürk: Turizm ve etkinlik hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren iş insanı.
  • Mustafa Sarımermer: İnşaat, gayrimenkul ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren iş insanı. Okçuluk Federasyonu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu’nda da görev yapmaktadır.
  • Rıza Selim Demir: Eski basketbolcu, Galatasaray forması giymiştir. Tekstil ve organizasyon sektöründe iş yapmaktadır.
  • Serdar Karagöz: Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü. Kariyerine gazetecilikle başlamış, uluslararası medya kuruluşlarında çalışmıştır.
  • Tolga Egemen: Dome Group CEO'su ve Beymen Group Yönetim Kurulu Üyesi. FIBA Finans Komitesi üyesidir.
  • Yılmaz Argüden: ARGE Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve çeşitli uluslararası kuruluşlarda görev almıştır.

Yedek Listede Değişiklik

Yedek listede yer alan Ahmet Arif Turhan, bu görevi kabul etmediğini dilekçeyle divana sundu. Divan kurulu, istifanın yönetim kuruluna iletilmesi gerektiğini bildirdi.

TOFAŞ Avrupa’da sezonu evinde açıyor TOFAŞ Avrupa’da sezonu evinde açıyor

Hidayet Türkoğlu’nun başkanlık koltuğuna yeniden oturması, Türkiye basketbol camiasında istikrarın devamı olarak değerlendiriliyor.