Avrupa'da kış saati uygulamasına geçişler yakında başlayacak. Peki Türkiye'de saatler geri alınacak mı? İşte 2024 kış saati uygulamasının merak edilenleri..

ÇEKÜL'den 'Sürdürülebilir Turizm' çağrısı ÇEKÜL'den 'Sürdürülebilir Turizm' çağrısı

Türkiye'de Saatler Geri Alınacak mı?
2016 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye'de yaz saati uygulaması kalıcı hale getirilmiştir. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla sürekli yaz saati (GMT+3) uygulaması benimsenmiştir. Bu uygulama, 2016 yılından bu yana devam etmektedir ve saatlerin geri alınması söz konusu değildir.

08/09/2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye'de kış saati uygulaması kaldırılmıştır. Resmi bir açıklama yapılmadığı sürece, 2024 yılında da saatlerin geri alınması beklenmiyor.

Günler Ne Zaman Uzamaya Başlar?
Kış gündönümü olarak bilinen 21 Aralık, kuzey yarımkürede en uzun gecenin, güney yarımkürede ise en uzun günün yaşandığı tarihtir. Bu tarihten itibaren kuzey yarımkürede gündüzler uzamaya başlar. Yaz gündönümü ise 21 Haziran civarında gerçekleşir. Bu tarihte ise kuzey yarımkürede en uzun gün yaşanır ve gündüzler kısalmaya başlar.

Türkiye'de Kış Saati Uygulaması Devam Edecek mi?
2024 yılında da kış saati uygulamasına geçilmesi beklenmiyor. Türkiye, kalıcı olarak yaz saati uygulamasını (GMT+3) sürdürecek. Böylece, saatlerin geri alınması durumu söz konusu olmayacak.