Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde Ahlatcı Holding tarafından kurulan Gold Force Barut Fabrikası’nı ziyaret etti. Hekim, bu yatırımın Türkiye için stratejik bir adım olduğunu vurguladı.

"Stratejik ve Yerinde Bir Yatırım"

Çorum’da arıcılık sektörü Vali Çalgan’la buluştu: Projeler masaya yatırıldı Çorum’da arıcılık sektörü Vali Çalgan’la buluştu: Projeler masaya yatırıldı

Gold Force Barut Fabrikası’nın açılışında konuşan Mehmet Hekim, “Türkiye’nin en büyük barut fabrikası Çorum’da hayata geçiyor. Bu yatırım, bölgemizin hassas bir dönemde olduğu günümüzde son derece önemli ve stratejik bir hamle. Fabrikanın tüm tasarımı ve bileşenleri yerli ve milli imkanlarla kuruldu. Üretim başladı ve gurur verici bir tabloyla karşılaştık. Bu projeye emeği geçen herkesi kutluyorum,” dedi.

Yerli ve Milli Üretim Başladı

Mehmet Hekim, fabrikanın yöneticilerinden Genel Müdür Mehmet Tök’ten tesis hakkında detaylı bilgi aldı. Hekim, fabrikanın yerli ve milli üretim kapasitesiyle Türkiye'nin savunma sanayisine katkı sağlayacağını belirtti.