Türkiye’nin önde gelen çevrimiçi seyahat platformlarından biri olan Obilet, Fransa merkezli seyahat devi BlaBlaCar tarafından satın alındı. Rekabet Kurulu’nun onay verdiği satış işlemi, yerli ve yabancı pazarlarda yankı uyandırdı.

İstanbul'un kadın ustaları istihdama katılıyor İstanbul'un kadın ustaları istihdama katılıyor

Obilet’in Satışı Onaylandı

Rekabet Kurulu, Obilet’in satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Obilet Bilişim Sistemleri AŞ hisselerinin tamamının Comuto SA tarafından devralınması işlemi uygun bulunmuştur” ifadelerine yer verdi. Temmuz 2024’te yapılan başvurunun ardından satış işlemlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Ancak, Obilet yetkililerinin Webrazzi’ye yaptığı açıklamada, satış işleminin yalnızca çoğunluk hisselerini kapsadığı belirtildi.

Obilet ve BlaBlaCar’ın Güçlü Ortaklığı

2012 yılında kurulan yerli girişim Obilet, Türkiye’nin en büyük online otobüs ve uçak bileti satış platformlarından biri olarak sektörde önemli bir konumda bulunuyor. Yıllık 40 milyonu aşan biletleme ve rezervasyon işlemi ile hem bireysel hem de kurumsal müşterilere hizmet veren platform, otobüs firmalarına da biletleme altyapı hizmeti sunuyor.

Fransa merkezli BlaBlaCar ise dünya çapında topluluk tabanlı şehirler arası seyahatler için sürücüleri ve yolcuları buluşturan bir platform olarak faaliyet gösteriyor. 21 ülkede aktif olarak hizmet veren BlaBlaCar, yıllık 27 milyon kullanıcıya ulaşarak şehirler arası yolculuk paylaşımında lider konumda.