Avrupa futbolunun önemli organizasyonlarından UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına geçiş öncesinde heyecanlı bir kura çekimi yapılacak. 30 Ağustos Cuma günü saat 14.00'te gerçekleşecek kura çekimini UEFA.tv'den canlı olarak takip edebilirsiniz. Kura çekimiyle ilgili detaylar ve muhtemel rakipler hakkında bilgi almak için devam edin.

UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi Ne Zaman, Saat Kaçta ve Hangi Kanalda?

Avrupa futbolunun heyecan verici organizasyonlarından biri olan UEFA Avrupa Ligi'nin yeni sezonu için kura çekimi yaklaşırken, futbolseverler ve temsilcilerimiz için kritik bilgiler netleşti. İşte UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ile ilgili tüm detaylar:

Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi, 30 Ağustos Cuma günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek. Çekim, İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak ve tüm futbolseverlerin merakla beklediği bu an, kulüplerin gruptaki rakiplerini belirleyecek.

Kura Çekimi Hangi Kanalda Yayınlanacak?

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi, UEFA'nın resmi yayım platformu uefa.tv üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Kura çekiminin detayları ve sonuçları için bu platform üzerinden takip edebilirsiniz.

Avrupa Ligi'nde Yeni Format Nasıl Olacak?

2024-25 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde toplamda 36 takım lig aşamasına katılacak. Bu takımlar, şu şekilde sıralanacak:

Trabzonspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı Trabzonspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı

13 takım: 2024-25 UEFA Avrupa Ligi eleme ve play-off turlarını kazananlar
12 takım: 2024-25 UEFA Avrupa Ligi play-off turlarını kazananlar
11 takım: 2024-25 UEFA Şampiyonlar Ligi eleme ve play-off turlarından elenenler
Lig aşamasında takımlar 4 torbaya ayrılacak ve her takım, kura ile belirlenen 8 farklı takım ile karşılaşacak. Her takım, 4 iç saha ve 4 deplasman maçı oynayacak. Aynı ülke takımları, lig aşamasında birbirleriyle karşılaşamayacak.

Kura Torbaları ve Muhtemel Rakipler

1. Torba: Roma, Manchester United, Porto, Ajax, Rangers, Frankfurt, Lazio, Tottenham, Real Sociedad

2. Torba: AZ Alkmaar, Braga/Rapid Wien, Olympiacos, Prag/Lille, Lyon, PAOK, LASK/FCSB, Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv

3. Torba: Ferencvaros/Borac Banja Luka, Dinamo Zagreb, Galatasaray, Molde/Elfsborg, Plzen/Hearts, Crvena Zvezda/BodoGlimt, Union SG, Dinamo Kiev, Ludogorets

4. Torba: Bratislava/Midtjylland, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, APOEL/RFS, Anderlecht/Minsk, Twente, Beşiktaş