Başkentli çiftçiler ’yeşil altının’ üretim kapasitesinin artırılması için aşılama desteği bekliyor Başkentli çiftçiler ’yeşil altının’ üretim kapasitesinin artırılması için aşılama desteği bekliyor

CHP İl Genel Meclis Üyesi Ümit Er, 1990’lı yıllarda yapılan Çorum Belediyesi Atık Su Tesisinin artık günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediğini ve çevreyi kirlettiğini ifade ederek, yeni bir yatırıma ihtiyaç olduğunu söyledi.
Çorum İl Genel Meclisi’nin Ekim dönemi toplantıları tamamlandı.
İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur Başkanlığında düzenlenen toplantıda gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Ümit Er, Çorum Belediyesi Atık Su Tesisinin artık yetersiz kaldığını, Derinçay'ı Organize Sanayi Bölgesinin kirlettiğini belirterek yeni bir yatırıma ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
1990’lı yıllarda yapılan Çorum Belediyesi Atık Su Tesisinin artık günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediğini ve çevreyi kirlettiğinin hem komisyon raporuyla, hem de Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından itiraf edildiğini ifade eden Ümit Er, “Derinçay'ı Çorum Belediyesi ve Organize Sanayi kirletmektedir. Bu kirliliğe engel olabilmek için yeni bir yatırıma ihtiyaç vardır. Çorum Belediyesi'nin 2025-2029 stratejik planı açıklandı. Bu açıklamaların içerisinde de Çorum Belediyesi'nin Atık Su Arıtma Tesisinin yapımıyla ilgili herhangi bir öngörü görmedik.
Bu yüzden Çorum Belediye Başkanımıza buradan sormak istiyorum. Önümüzdeki 5 yılda da yine Derinçay'ı kirletmeye devam edecek miyiz?” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi