Genel

Üniversitenin deneme arazisinde yetiştirilen kenevir katma değerli ürünlere dönüşecek

- OMÜ Kenevir Araştırmaları Enstitüsünün deneme arazilerinde yetiştirilen kenevir, hasat edildikten sonra ilaç amaçlı kullanım, çeşit geliştirme, saflaştırma gibi bilimsel araştırmalarda kullanılarak katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülecek - OMÜ Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selim Aytaç: - "Kenevirin değişik alanlarda kullanılmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Örneğin kovan üretiminde keneviri kullanmaya çalışıyoruz. Kenevirin özellikle yara iyileştirici ve yüzey yenileyici özelliği üzerine çalışmalarımız var"

Abone Ol

SAMSUN (AA) - VEYSEL ALTUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kenevir Araştırmaları Enstitüsünce yetiştirilip ıslah edilen kenevirden katma değeri yüksek ürünler elde etmek amacıyla çalışma yürütülüyor.

OMÜ bünyesinde 2019'da kurulan ve...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }