Yayla Haber

Üreten Üniversite NÖHÜ’de mısır hasadı başladı

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AYHAN ŞAHENK TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİNDEKİ HAYVANCILIK FAALİYETLERİNDE KULLANMAK ÜZERE KABA YEM ÜRETMEK AMACIYLA EKİLEN 200 DEKAR SİLAJLIK MISIRIN HASADI BAŞLADI.

Abone Ol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki hayvancılık faaliyetlerinde kullanmak üzere kaba yem üretmek amacıyla ekilen 200 dekar silajlık mısırın hasadı başladı.

Merkez bünyesindeki yaklaşık 115 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanın kaba yem ihtiyacını kendi uygulama arazilerinde ürettiği silajlık mısır, yonca, arpa ile karşılıyor. Bu kapsamda hayvanların yıllık kaba yem ihtiyacını karşılamak için 200 dekar silajlık mısır, 200 dekar arpa, buğday ve 200 dekar yonca tarımı yapılıyor. Böylece merkezde yaklaşık 130 ton yonca ve 650 ton silaj üretimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca buğday ve arpa üretimi yanında yan dal olarak üretilen sap da hayvanların beslenmesinde kullanılıyor. Son üç yılda bin dekar arazinin tarım uygulamalarına kazandırıldığı Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu üretim politikasıyla kısa bir süre içerisinde kaba yem ihtiyacını kendi imkanlarıyla karşılayacak duruma geldi.

"Merkezimiz maddi anlamda daha güçlü hale geliyor"

Konuyla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Ayhan Şahenk, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak adına arazilerimizde silajlık mısır, yonca gibi ürünlerin üretildiğine vurgu yaptı. Hayvanlar için kullanılan kaba yemin böylece merkezin kendi imkanlarıyla üretildiğini belirten Rektör Uslu, "Böylece Merkezimiz önemli oranda katma değerli ürün üreterek maddi anlamda daha güçlü hale geliyor. Her alanda ’üreten üniversite’ modelimizle ülkemize ve bölgemize katkı sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }