Usame bin Ladin'in Oğlu Ömer bin Ladin Fransa'dan Sınır Dışı Edildi

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, terörizmi yüceltmekle suçlanan Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’in, Normandiya’daki köyünden sınır dışı edildiğini açıkladı. Retailleau, sosyal medya platformu X'te (eski Twitter) yaptığı açıklamada, Ömer bin Ladin’in 2023 yılında sosyal medya hesaplarında terörizmi öven yorumlar yaptığı gerekçesiyle Fransa’dan gönderildiğini belirtti.

Terörizmi Yüceltme Suçlaması

Bakan Retailleau, yaptığı paylaşımda Ömer bin Ladin’in 2023 yılında sosyal medya platformlarında terörizmi yücelten paylaşımlar yaptığını ve bu nedenle sınır dışı edildiğini duyurdu. Retailleau, bu kararın Fransa’nın ulusal güvenliğini koruma amacıyla alındığını vurgulayarak, Ömer bin Ladin’in Fransa’ya geri dönmesinin tamamen yasaklandığını belirtti. Ancak sınır dışı kararının tam olarak ne zaman alındığı ve Ömer bin Ladin’in hangi ülkeye gönderildiği açıklanmadı.

Katar’da Yaşıyor

Fransız Le Parisien gazetesine göre, Ömer bin Ladin şu anda Katar’da yaşıyor. Gazete, Bin Ladin’in sınır dışı edilme kararına karşı temyiz başvurusunda bulunduğunu ancak bu başvurunun geçen hafta Fransız adaleti tarafından reddedildiğini de aktardı. Ömer bin Ladin, 2016 yılından bu yana Normandiya’da İngiltere vatandaşı olan eşiyle birlikte yaşıyordu.

Biden’dan Tarihi Uyarı: Milton Kasırgası Florida’yı Yüzyılın En Kötü Kasırgası Olabilir! Biden’dan Tarihi Uyarı: Milton Kasırgası Florida’yı Yüzyılın En Kötü Kasırgası Olabilir!

Twitter Hesabı Ele Geçirildi İddiası

Bin Ladin, yerel Le Publicateur Libre gazetesine verdiği demeçte, 2 Mayıs 2023’te babası Usame bin Ladin’in doğum gününde yapılan tartışmalı bir tweetin kendisine ait olmadığını öne sürdü. Twitter hesabının ele geçirildiğini iddia eden Bin Ladin, "Bu tweeti ben atmadım, terörizmi ve şiddeti tüm kalbimle kınıyorum" açıklamasını yaptı.

Sanata Yöneldi

Ömer bin Ladin, babasının terör örgütü El-Kaide ile bağlarını 2000 yılında kopardığını ve babasının eylemlerini desteklemediğini belirtiyor. Sanata olan ilgisini COVID-19 pandemisi sırasında geliştiren Bin Ladin, resim yapmaya başladı ve eserlerini 800 ila 2000 euro arasında sattı. Ayrıca bir restoran açmayı planladığını açıklamıştı.

Fransa'dan sınır dışı edilmesiyle ilgili gelişmelerin ardından, Bin Ladin’in terörizmle bağlantılı suçlamaları reddetmesi ve Twitter hesabının ele geçirildiği iddiası, kamuoyunda tartışmalara yol açmaya devam ediyor.