Yemek

Ustalar tarifi sır gibi saklıyor! Aniden gelen misafirler için hızlı Islak Kek nasıl yapılır? İşte tarifi

Çat kapı gelen misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir lezzet olan ıslak kek tarifiyle tanışın! Hem çocukların hem de yetişkinlerin bayılacağı bu tarif, çay ve kahve yanında ikram etmek için ideal. İşte adım adım kolay ıslak kek yapımı...

Abone Ol

Islak kek, çay veya kahve eşliğinde ikram edebileceğiniz, yumuşacık ve lezzetli bir tatlı. İşte malzemeler ve adım adım tarifi:

Malzemeler

Hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Sosu için:

1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı

Hamuru Hazırlayın: Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Süt, sıvı yağ, vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip iyice karıştırın.
Kek Kalıbını Hazırlayın: Fırın kabını yağlayın ve hazırladığınız karışımı kalıba dökün.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Sosu Hazırlayın: Sos malzemelerini (süt, kakao, şeker, sıvı yağ ve tuz) bir tencerede karıştırarak pişirin. Şeker eriyip sos homojen hale geldiğinde ocaktan alın.
Sos Dökme: Fırından çıkan sıcak kekin üzerine sosu dökün. Sosu iyice çekmesi için keki birkaç dakika dinlendirin.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }