Vali Mustafa Çiftçi’yi ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır’ı okul girişinde okulun kurucusu Murat Yıldırım ve okul yöneticileri karşıladı.
Vali Mustafa Çiftçi'ye okul hakkında kısa bir brifing veren okul yöneticileri Teknoloji Tasarım Yazılım Koleji öğrencilerine herhangi bir Anadolu Lisesi’nde verilen derslerin yanı sıra Photoshop, Indesin, 3D Max, Solidworks, Autocad, Dijital tasarım, Temel imalat işlemleri ve isteğe bağlı olarak da C# , Oyun Geliştirme , Python, Yapay Zeka , Algoritma yazılım derslerinin verildiğini, okulun donanımı yüksek bireyler yetiştiren bir okul olduğu belirtildi.
Söyleşi sonrası okulun kurucusu Murat Yıldırım, Vali Mustafa Çiftçi’ye Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Ayrıca öğrencilerin ve Vali Mustafa Çiftçi’nin okulun üzerinde İHA ile karikatürize edilmiş bir çizim hediye edildi.
Murat Yıldırım: “Sayın Valimizi Okulumuzda ağırlamak bizlere şeref verdi” dedi.
Vali Mustafa Çiftçi söyleşi de şu soruları yanıtladı:
Pınar Teknoloji Tasarım Yazılım Koleji 9/B sınıfı öğrencisi Zeynep Naz Çoban:
Sayın Valim, öncelikle okulumuza hoş geldiniz. Efendim benim sorum: Sizin lise eğitiminizde en sevdiğiniz ders hangisi idi?
Vali Mustafa Çiftçi : Türk Dili ve Edebiyatı dersi en sevdiğim dersti.
Pınar Teknoloji Tasarım Yazılım Koleji 9/C sınıfı öğrencisi Sevde İrem Karagöz:
Sayın Valim, deprem bölgesinde göreviniz süresince Afşin’de okulları yıkılan öğrencilerin sosyal yaşantıları hakkında gözlemleriniz nelerdir?
Vali Mustafa Çiftçi : Afşin bölgesine depremin ilk günü koordinatör Vali olarak görevlendirildim. 7.7 ve 7.6’lık depremlerin olduğu günün akşamı Afşin’e vardım. Çok hazin ve üzücü bir tablo vardı. Koordinasyon çalışmalarının düzenli ve hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için büyük çaba sarf ettik.
Vatandaşlarımıza destek olmak için sık sık onlarla bir araya geldim. Oradaki çocuklar için etkinlik ve oyun çadırları kuruldu. Tabii onlar için ilk günler çok zordu. Şükürler olsun devletimiz ve milletimizin katkılarıyla şimdi ağır ağır normale dönülüyor.
Pınar Teknoloji Tasarım Yazılım Koleji 10/A sınıfı öğrencisi Şevval Akça: Sayın Valim, Afşin’de neler hissettiniz?
Vali Mustafa Çiftçi : İlk gittiğimiz zamanlarda -20 derece gibi soğuklarda zor şartlar altında insanlarımızın orada yaşamaya çalıştığını gördüm. Bu durum beni bir hayli üzdü. Devletimiz milletimize her daim destek oldu, bizler yaraları sarmak için görevimizin başındaydık. Orada görevli ve gönüllü olan herkes çok çalıştı.
Pınar Teknoloji Tasarım Yazılım Koleji 11/A sınıfı öğrencisi Mustafa Kılıç:
Sayın Valim, lise yıllarında ne tür müzikler dinlerdiniz?
Vali Mustafa Çiftçi : Ben sizin yaşlarınızdayken ülkemizde o dönemlerde arabesk müzik çok dinlenirdi. Dolmuş gibi toplu taşıma araçlarında çok yaygın bir şekilde arabesk müzik çalınırdı. O zamanların meşhur olan Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur ve İbrahim Tatlıses gibi sanatçılarını dinliyordum. Bunların yanı sıra Türk Sanat Müziğini çok sever ve dinlerdim.
Pınar Teknoloji Tasarım Yazılım Koleji 9/D sınıfı öğrencisi Ege Taşkaldıran:
Sayın Valim, boş zamanlarınızda uğraştığınız spor dalı var mı?
Vali Mustafa Çiftçi : Boş vakitlerimde İtfaiye parkında yürüyüş yapıyorum. Ben Konyalıyım, bizim memleketimiz düz olduğu için bisiklet fazlaca kullanılır. Her yerde bisiklet yolları vardır.
Ben de gençlik dönemlerimde bisiklete biniyordum. Şimdi de bisiklet konusunda iddialıyımdır. Van Gölü’nün çevresini bisikletle turladığımı ifade etmek isterim.
Pınar Teknoloji Tasarım Yazılım Koleji 11/A sınıfı öğrencisi Yiğit Han Akyol: Sayın Valim, lise yıllarınızda hangi mesleği yapmayı hayal ediyordunuz? İstediğiniz gerçekleşti mi?
Vali Mustafa Çiftçi : Ben Konya İmam Hatip Lisesi mezunuyum ve siyaset bilimi okuyup kaymakam olmak iistedim. Siyaset bilimi okudum ve önce kaymakam sonra da vali olmayı Rabbim nasip etti."
HABER MERKEZİ