İktidara yakın A Haber kanalında 9 yıldır sabah programı sunan Erkan Tan, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medyada yaptığı açıklamada, izleyicilerine veda eden Tan, 'Bu televizyonu ailem gibi seviyorum, ancak ayrılma vakti geldi' ifadelerini kullandı. Erkan Tan’ın duygusal veda mesajı büyük ilgi gördü.

Erkan Tan A Haber'den İstifa Etti!

A Haber’in sabah kuşağında yıllardır izleyici karşısına çıkan Erkan Tan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. 9 yıl boyunca A Haber ekranlarında “Ver Mehter” diyerek hafızalara kazınan Tan, veda mesajında duygusal ifadeler kullandı.

Erkan Tan'ın İstifa Açıklaması

Erkan Tan, istifa haberini sosyal medya üzerinden şu sözlerle duyurdu:

“Burası A Haber… Saat oluyor dokuz, Bundan sonra artık biz yokuz… Yayını, arkadaşlarımıza devrediyor, huzurlarınızdan ayrılıyoruz… ALLAH’a emanet olunuz…"

Tan, 9 yıldır sürdürdüğü görevi sırasında A Haber’i bir aile gibi gördüğünü ve kanalı sevdiğini ifade etti. Ancak "çok sevsen bile bırakıp gitmek hayatın cilvesi" diyerek, istifa kararının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İstifanın Ardındaki Sebep

Erkan Tan, istifasının nedenine dair detaylı bir açıklama yapmasa da, ayrılmanın "hal böyle icap etti" diyerek zorunlu bir durumdan kaynaklandığını ima etti. Tan, kanaldan ayrılmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı’na bağlı kalacağını belirtti ve "Davamız da belli, safımız da belli. Ver mehteri!" ifadesiyle siyasi duruşunu yineledi.

Erkan Tan Kimdir? Neden Gündem Oldu?

Erkan Tan, sabah haberleri sunucusu olarak A Haber ekranlarında yıllardır izleyicilerin karşısına çıktı. AKP karşıtı siyasetçilere ve gazetecilere yönelik sert üslubu ile bilinen Tan, özellikle 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik "oğlum" hitabıyla tartışma yaratmış ve bu olay sonrası iki ay izin almıştı.

Erkan Tan’ın Veda Mesajı

Memurlar eşitsizliğin son bulmasını istiyor...  Memurlar, 5434 sayılı kanuna tabi olmalı! Memurlar eşitsizliğin son bulmasını istiyor... Memurlar, 5434 sayılı kanuna tabi olmalı!

Tan, istifası sonrası yaptığı paylaşımda, A Haber çalışanlarına da seslenerek haklarını helal etmelerini istedi:

“Evladım gibi sevdiğim, ailem olan A Haber televizyonundan ayrılma vakti geldi. A Haber mensupları, lütfen haklarınızı helal ediniz. Hepinize yüce Allah’tan sağlıklı ve hayırlı ömür, başarılar diliyorum.”

Tan'ın Geleceği Ne Olacak?

Erkan Tan, istifa sonrasında ne yapacağına dair net bir açıklamada bulunmasa da, mesajında "İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn; sahibimiz olan Allah, bakalım ne eyler…? Neylerse güzel eyler" diyerek gelecekteki planlarına dair Allah’a sığınarak bir teslimiyet ifadesi kullandı.