Yayla Haber

Yabancı öğrenciler Hingal yapımını öğrendi 

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık Programı öğrencileri ile farklı ülkelerden gelen 45 öğrenci Alaca’nın en önemli yöresel yemekleri arasında yer alan Hingal’in yapımını öğrendiler. 

Abone Ol

Alaca’da "Kültürler Hattuşa’da Buluşuyor” projesi ile yabancı öğrenciler ile hingal yapıldı. Erasmus + Gençlik programı kapsamında Hitit Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu “Kültürler Hattuşa’da Buluşuyor” projesi kapsamında Türkiye, İspanya, İtalya, Macaristan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’dan katılan 45 genç ile Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık Programı öğrencileri ile Alaca’nın yöresel yemeği “Hingal” yapmayı öğrendiler. 

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }