Yemek

Yağ çekmiyor, kabardıkça kabarıyor! Puf puf kabaran Karbonatlı Pişi nasıl yapılır?

Hafta sonu kahvaltılarınıza renk katmak ve tüm haftanın yorgunluğunu üzerinizden atmak istiyorsanız, karbonatlı pişi tam sizlik! Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, kahvaltılarınızı şölene çevirebilirsiniz.

Abone Ol

Hafta sonu kahvaltılarınızı taçlandıracak, yumuşacık ve yağ çekmeyen bir tarif mi arıyorsunuz? Karbonatlı pişi tam da size göre! Puf puf kabaran bu pişi, lezzeti ve pratik yapımıyla herkesin favorisi olacak. Hem tatlı hem de tuzlu yiyeceklerle mükemmel bir uyum sağlayan karbonatlı pişi, kahvaltı sofralarınıza enfes bir katkı sunacak.

Karbonatlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un

Kızartmak için:

3 su bardağı sıvı yağ

Karbonatlı Pişi Nasıl Yapılır?

Yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı bir kapta güzelce karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru iki parçaya ayırın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
Hamuru kareler halinde kesin ve kızgın yağda her iki tarafını da altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Tüm pişileri bu şekilde hazırlayıp sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }