Yalı Çapkını dizisinde Kazım Ağa'nın yaptığı Antep usulü şekerli börek tarifi merak ediliyor! İşte o tarif...
Gaziantep usulü Şekerli Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı un
1,5 su bardağı rendelenmiş tuzsuz Antep peyniri (yerine tuzsuz herhangi bir peynir, lor kullanabilirsiniz)
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 su bardağı toz şeker
İsteğe göre üzerine toz Antep fıstığı atabilirsiniz.
Gaziantep usulü Şekerli Peynirli Börek Tarifi
Un, maya ve 2 yemek kaşığı toz şeker bir kapta karıştırılır.
İçine su ilave edilerek yoğrulur ve hamur haline getirilir.
İri ceviz şeklinde parçalara ayrılan hamur, üzeri nemli bir şekilde örtülerek 15 dk dinlendirilir.
Tuzsuz peynir, yumurta ve kalan toz şeker karıştırılarak, hamurun ortasına bu harçtan koyulur.
Hamur pide şeklinde kapatılır.
Tüm hamurlar bu şekilde hazırlanarak, önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-15 dakika, üzeri kızarana dek pişirilir.
Lezzetli mi lezzetli Gaziantebin yöresel lezzeti. Farklı tat arayanlar için, doyurucu lezzet.
Afiyet olsun