Yayla Çorbası, zengin ve ferahlatıcı lezzetiyle bilinen, geleneksel bir Türk çorbasıdır. Pirinç, yoğurt ve tereyağlı nane ile hazırlanan bu çorba, sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak. Yayla Çorbası yapmanın en lezzetli ve pratik yolunu sizlerle paylaşıyoruz.

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Yayla çorbasını pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.

2.     1 yumurta sarısını da karışımın üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın.

3.     6 su bardağı soğuk suyu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın.

4.     Çorba kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın.

5.     Bu sırada ayrı bir tavada 2'şer yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. 1 yemek kaşığı kuru naneyi de üzerine ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

6.     Hazırladığınız yağı kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün. Pul biberi ve tuzu da ekleyin.

7.     Güzelce karıştırıp ocağın altını kapatın.

8.     Yayla çorbanız hazır.

Yayla Çorbası, yoğurt ve nane ile aromatize edilmiş eşsiz bir lezzet sunar. Her bir malzemenin, çorbaya kendi özgün tadını kattığı bu tarif, sağlık ve lezzeti bir araya getirir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu çorba, hem sindirimi kolaylaştırır hem de ferahlık verir. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli Yayla Çorbasını kendi mutfağınızda deneyin. Aileniz ve dostlarınız bu klasik lezzeti kesinlikle çok sevecek!

Kaynak: yemek.com

Editör: Haber Merkezi