Yemek

Yayla Çorbasının sırları: En güzel Yayla Çorbası nasıl yapılır?

Ev yapımı Yayla Çorbası ile sevdiklerinize sıcacık bir sofra kurun! Kolay ve leziz tarifi ile Yayla Çorbası yapımının tüm incelikleri haberimizde. Türk mutfağının klasik lezzetlerinden Yayla Çorbası nasıl yapılır? İşte adım adım hazırlık aşamaları ve püf noktaları

Abone Ol

Bir kase Yayla Çorbası ile kışın soğuklarına meydan okuyun! İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli çorba tarifi

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
Tuz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Çorbamız bekledikçe koyulaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }