Yayla Haber

Yaz Sıcağında Serinleten Lezzet: Kavun Sorbe Tarifi

Abone Ol

Serinlemek için ideal bir seçenek olan kavun sorbe, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. İşte, yaz günlerinde iç ferahlatan, damak çatlatan kavun sorbesi yapımının sırları.

Kavun Sorbe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kavun

  • 1 adet limon suyu

  • 1 yemek kaşığı vanilya şurubu (arzuya vanilya özütü veya vanilin)

  • 1 çay bardağı su

Kavun Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Kavunun çekirdeklerini çıkarın ve iri küpler halinde doğrayın.

2.     Tepsiye pişirme kağıdını serin ve kavunları buzlukta 1 gece bekletin.

3.     Ertesi günü donmuş olan kavunu buzluktan çıkarıp limon suyu ve vanilya şurubuyla birlikte rondodan geçirin. Bu esnada rondoya azar azar su ekleyip karışımın pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayın.

4.     Karışımı bir kaba aktarıp 1 gece daha buzlukta bekletin.

5.     Artık kavunlu sorbeniz hazır! Buzluktan çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 10 dakika bekletip servis edin.

Kavun sorbe, yaz mevsiminin taze meyvelerinden en iyi şekilde faydalanmanın ve serinlemenin eğlenceli bir yoludur. Limon ve vanilya ile zenginleştirilen bu hafif tatlı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Sıcak yaz günlerinde ailenizle ve dostlarınızla paylaşabileceğiniz kavun sorbesi, ev yapımı tatlıların en sevilenlerinden biri olmaya devam edecek. Bu tarifi deneyerek, yazın sıcağında kendinize lezzetli bir mola verebilirsiniz.

kaynak: yemek.com

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }