Geleneksel Türk mutfağının sevilen tariflerinden Gavurdağı Salatası, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Domates, salatalık, ceviz içi ve nar ekşisi gibi malzemelerle hazırlanan bu salata, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek sunuyor. Küçük küçük doğranan malzemelerin uyumuyla hazırlanan Gavurdağı Salatası, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. İşte bu enfes salatanın tarifi!

Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

·        4 adet büyük boy domates

·        1 adet büyük boy kırmızı soğan

·        2 adet orta boy çarliston biber

Zeytinyağınız gerçek mi sahte mi? İşte Zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamanın 3 pratik yolu Zeytinyağınız gerçek mi sahte mi? İşte Zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamanın 3 pratik yolu

·        2 adet orta boy salatalık

·        100 gram ceviz içi

·        ½ demet maydanoz

·        6 yemek kaşığı zeytinyağı

·        4 yemek kaşığı nar ekşisi

·        1 tatlı kaşığı sumak

·        1 çay kaşığı tuz

Gavurdağı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Gavurdağı salatasının en önemli püf noktası tüm malzemelerin oldukça küçük şekilde doğranmış olması. Tüm malzemeleri yıkayıp temizleyin. Kabuklu ceviz kullanıyorsanız kırın.

2.     Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadığınız salatalıkları tavla zarı büyüklüğünde kesin. Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin.

3.     Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.

4.     Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın. Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin.

Gavurdağı Salatası, taptaze sebzeler ve ceviz içi ile zenginleştirilmiş, sağlıklı ve lezzetli bir salata tarifi olarak sofralarınızda yer alacak. Nar ekşisi ve sumak ile tatlandırılan bu salata, özellikle yaz aylarında serinletici ve hafif bir seçenek sunuyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz Gavurdağı Salatası, hem ailenizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com