Genel

Yazıköy sirkesi asırlık fıçı ve küplerde mayalanıp mutfaklardaki yerini alıyor

- Karabük Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık: - "Yazıköy'de sirke kültürü yüzyıllardır devam ediyor. Yazıköy sirkesinin coğrafi işaret alması için teknik destek veriyoruz" - 77 yaşındaki sirke üreticisi Ali Ayyıldız: - "Sirkeleri en az 200 yıllık tarihi ağaç fıçılarda yapıyoruz. Fıçıda yüzde 100 doğal oluyor"

Abone Ol

KARABÜK (AA) - ORHAN KUZU - Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy'de geleneksel yöntemlerle üzümden yapılan sirke, asırlık fıçı ve küplerde mayalandırıldıktan sonra mutfaklardaki yerini alıyor.

Yüzyıllardır bağcılık yapılan köyde toplanan üzümlerin...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }