Gelinim Mutfakta'nın hit tatlısı Şeftali Soslu Magnolia'nın sırlarını açıklıyoruz. Adım adım hazırlık süreci, en iyi malzemeler ve püf noktalarıyla mükemmel bir yaz tatlısı hazırlamanın yolları...
ŞEFTALİ SOSLU MAGNOLİA TARİFİ
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
1 paket vanilya
2 paket yulaflı bisküvi
1 fincan mısır nişastası
1/2 su bardağı krema
1 çay kaşığından az tuz
Şeftali sosu için;
4 orta boy şeftali
1 paket şeftali suyu
4 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
İlk olarak şeftali sosunu hazırlamayla başlayın.
Şeftalileri tercihe göre rendeleyebilirsiniz ya da robotta çekebilirsiniz.
Ardında bir tencerenin içine aktarın. 1 paket meyve suyunu ve şekeri ilave edip ocakta kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin.
Yarım çay bardağı su ile açılan nişastayı sosun üzerine ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamada kıvamını siz belirleyebilirsiniz)
Daha sonra bisküvileri rondo ile çekin.
Muhallebi için bir tencere alın. İçerisine vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayan muhallebinin içerisine krema ve vanilyayı da ekleyin. 1-2 dakika daha orta ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın ve mikserle iyice çırpın.
Daha sonra pişen muhallebiyi kuplara paylaştırın.
En altına bisküvi arasına muhallebi onun üzerine de bisküvi şeklinde dizilimi gerçekleştirin.
Dilerseniz aralarına yarım ay şeklinde doğrayacağınız şeftalileri de bütün olarak koyabilirsiniz.
En son aşamada ise elde edilen şeftali sosunu dökün.
Afiyet olsun...