Domates Konservesinin en doğru hazırlanışı! Köylü kadınlar böyle konserve yapıyor Domates Konservesinin en doğru hazırlanışı! Köylü kadınlar böyle konserve yapıyor

Sıcak yaz günlerinde hem serinletecek hem de tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bir tarif mi arıyorsunuz? Bisküvili parfe tam size göre! Oreo bisküvi, damla çikolata ve fındık ile hazırlanan bu tatlı, lezzetiyle vazgeçilmeziniz olacak. İşte kolay bisküvili parfe tarifi.

Bisküvili Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket toz krem şanti

  • 2 su bardağı soğuk süt

  • 24 adet oreo bisküvi

  • ½ su bardağı damla çikolata

  • ½ su bardağı dövülmüş fındık(ya da ceviz)

  • 1 paket vanilya

Bisküvili Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Süt ve krem şantiyi derin bir kap içerisinde çırpın.

2.     Ardından vanilya ekleyip çırpmaya devam edin.

3.     Daha sonra bisküvileri, çikolata ve fındıkları ekleyip karıştırın.

4.     Kek kalıbını streçle kaplayın. Parfe karışımını kaba dökün. Spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Parfenin üzerini streçle örtün.Buzlukta en az 4-5 saat ya da bir gün bekletin.

5.     Hazır olan parfeyi buzluktan 10 dk önce çıkarın. Üzerine isteğe bağlı çikolata sosu ve meyvelerle süsleyin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Bisküvili parfe, yaz aylarında serinletici ve lezzetli bir tatlı olarak sofralarınıza renk katacak. Oreo bisküvi, çikolata ve fındık ile zenginleştirilen bu tarif, kolayca hazırlanabilir ve misafirlerinize de sunabileceğiniz harika bir seçenektir. Bu pratik ve lezzetli tatlıyı deneyerek yazın tadını çıkarın.

Kaynak: yemek.com