Karpuzun ferahlığını ve limonun tazeliğini bir araya getiren Karpuz Frozen tarifi, yaz günlerinin vazgeçilmez içeceği olacak. Adım adım hazırlığı ve pratik tarifiyle sizi bekliyor...
KARPUZ FROZEN TARİFİ
Karpuz frozen; lezzetli olmasıyla, pratik bir şekilde hazırlanabilmesiyle ve serinlik hissi sağlayabilmesiyle pek çok kişi tarafından tüketilebiliyor. Nitekim pek çok kişinin araştırabildiği karpuz frozen tarifi, birkaç malzeme ile hazırlanabiliyor. İşte söz konusu karpuz frozen tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
1 tatlı kaşığı bal.
Yarım limonun suyu.
1 kase karpuz (çekirdeksiz, donmuş ve kabuksuz).
Süs için Tercih Edilebilecekler: 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 limon kabuğu (tercihe bağlı olarak farklı malzemeler de kullanılabilir).
HAZIRLANIŞI
Karpuz frozen tarifinin yapılışı oldukça basit bir şekilde gerçekleşiyor. Nitekim söz konusu tarifin hazırlanış sırrı şu şekilde;
Karpuz, bal ve limon suyu tamamen püre haline gelene kadar karıştırılır.
Süsleme işlemi için limon kabuğu ile toz şeker havanda dövülür ve düz bir tabağa ilave edilir.
Sonra karpuz frozenin servis edileceği bardağın ağzına hafifçe limon sürülerek tabağa bandırılır (bu sayede süsleme işlemi tamamlanmış olur).
Sonra hazırlanan karpuz frozen karışımı, süslenen bardağa ilave edilir.
Akabinde elde edilen içecek afiyetle tüketilebilir.