Kuşcu açıklamasında, “Yeni eğitim öğretim  döneminin başlamasıyla birlikte, kırtasiye ve okul kıyafetleri masraflarına birde kaynak kitap giderleri eklendi. Zorlaşan ekonomik koşullarla mücadele eden vatandaşımız, okulların açılmasıyla daha da zorlu bir döneme girdi.Milli eğitim bakanı, kaynak kitapların zorunlu olmadığını belirtse de, bazı okul idareleri ve öğretmenler bu kitapların alınmasını ısrarla talep ediyor” dedi.

TUSAŞ'a saldırı sonrası sosyal medya erişim sorunu öözüldü mü? Son durum! Instagram, YouTube ve X'e (Twitter) açıldı mı? TUSAŞ'a saldırı sonrası sosyal medya erişim sorunu öözüldü mü? Son durum! Instagram, YouTube ve X'e (Twitter) açıldı mı?

Sorunları sıralayan Kuşcu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Bakanlık ne kadar yeterli dese de lise ders kitaplarının içeriği üniversite sınavlarına uygun olduğu, lakin soru sayısı bakımından eksik ortaokul ders kitaplarının LGS sınavına uygun olmadığını gözlemliyoruz. Öğretmenlerimizin kaynak kitap hususundaki ısrarlarını haklı buluyoruz. Çünkü ellerindeki bakanlığın verdiği kitaplar yetersiz, yoksa neden bu kitapların alınmasında ısrar etsinler. Bu durumun bazı veliler ile okul idarecilerinin arasında problem yaşattığı da duyduğumuz haberler arasında. Çocuklarının geleceği için bu kitapları almak zorunda hisseden veliler, şartlarını zorlayarak bu kitapları alıyorlar. Peki imkanı olmayanların suçu ne? Bakanlığının bu duruma acilen çözüm bulmasını bekliyor. Tüm öğrencilerimizin eşit şartlarda eğitim göreceği, bir eğitim sisteminin hayata geçirilmesini Mili Eğitim Bakanlığı’ndan bekliyoruz.

Kaynak: Yayla Haber