Yiğit Bulut'un İsrail İddiasına AK Parti'li Mücahit Birinci'den Sert Tepki: "Yahu Sen Kimsin?"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, İsrail’in Türkiye’ye saldıracağı yönünde dikkat çekici bir iddia ortaya attı. Bulut’un, “Uykudakiler uyansın, yanmak vaktidir” şeklindeki açıklaması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak bu iddialar, AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin tepkisini çekti. Birinci, sosyal medya hesabından Bulut’a sert eleştiriler yöneltti.

Mücahit Birinci-1

Birinci: "Yahu Sen Kimsin?"

Mücahit Birinci, Yiğit Bulut’un paylaşımını alıntılayarak, “Yahu sen kimsin? Savunma Bakanı mısın? Parti sözcüsü müsün? Genel Başkan Yardımcısı mısın?” şeklinde sert bir çıkış yaptı. Birinci, Bulut’un yetkili olmadığı halde bu tür açıklamalar yapmasını eleştirerek, dış politika gibi hassas bir konuda sorumsuz davranıldığını ifade etti.

"TSK, Savunma Bakanlığı ve İstihbarat Orada"

Birinci, paylaşımında Bulut’un dış politika ile ilgili yetkin olmadığı halde açıklamalar yapmasının yanlış olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Bu hususta bir risk görüyorsa, TSK’mız orada, Savunma Bakanlığımız orada, istihbaratımız orada! Senin bu konudaki beyanına mı ihtiyacı var ülkenin?” diye sordu.

"Çer Çöp" Eleştirisi

Mücahit Birinci, Yiğit Bulut’a yönelik eleştirilerini daha da sertleştirerek, geçmişteki bir olayla ilgili şu sözleri hatırlattı: "Teğmenler olayında vesayete karşı duran tabana, parti yetkililerine, bakanlara, partinin öz ve evlatlarına 'çer çöp' dedikten sonra, şimdi de İsrail çıkışı ile göze girmeye çalışıyorsun.” Birinci, Bulut’un bu tür açıklamalarla öne çıkma çabasını eleştirdi.

"Devletimiz Güçlüdür, Bu Kişiyi Dikkate Almayın"

Mücahit Birinci, son olarak vatandaşlara seslenerek, Yiğit Bulut’un açıklamalarının dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı: “Milletimiz müsterih olsun. Bu şahsın tahminleri, gerçekleşmemesiyle ünlüdür. Devletimiz güçlüdür, istihbaratımız güçlüdür, abuk subuk totoculatın beyanlarını lütfen dikkate almayın.”

İsmail Hakkı Pekin: "Türkiye Bölgesel Tehditlere Karşı Daha Güçlü Adımlar Atmalı" İsmail Hakkı Pekin: "Türkiye Bölgesel Tehditlere Karşı Daha Güçlü Adımlar Atmalı"

Yiğit Bulut’un açıklamaları ve Mücahit Birinci’nin sert tepkisi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.