Midye böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarifle hem pratik hem de farklı bir lezzet sunabilirsiniz. Üstelik iç malzemesini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Midye börek, evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif. Hem göze hem de damağa hitap eden bu lezzet, sevdiklerinizin de beğenisini kazanacak. Midye börek yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar burada.

Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

6 adet yufka

Sosu için;

1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

İçi için:

Peynir ve maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurta
Çörekotu

Midye Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak sosu için uygun bir kap içerisine yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu alarak çırpalım.
Yufkaları üst üst dizerek 4 eşit parçaya bölelim.
Üçgen yufkalarımızın bir tanesini alarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde tezgaha koyalım.
Hazırladığımız sosumuzu yufkanın her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile sürelim.
Parmağımızla yufkanın sivri ucundan  geniş kısmına doğru yavaş yavaş büzdürelim ve kelebek şekli verelim.
Kenarda kalan kanat kısımlarını üst üste gelecek şekilde (lale şeklinde) ortada birleştirelim.
Birleştirilen yere peynirli harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyalım ve kenarlarını hafif içe doğru katlayarak kapatalım ve sigara böreği sarar gibi saralım, böreğimizi ters çevirelim.
Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayalım.
Hazırlanan böreklerimizi pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
Kalan sosumuza 1 adet yumurta ekleyerek çırpalım ve böreklerin üzerine fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürelim. Eğer sosunuzdan kalmadıysa 1 adet yumurta sarısını biraz sıvı yağ ile karıştırarak da sürebilirsiniz.
Son olarak üzerine çörek otu serperek önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. Süre sonunda fırından alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Midye börek tarifi püf noktaları
Böreğin sosunu homojen kıvam alana kadar iyice karıştırmalısınız.
Böreğiniz kuru olduğunda üzerine çok hafif elinizle su serpebilir ve üzerine bir bez örtebilirsiniz.
Midye böreğinizi buzlukta rahat bir şekilde saklayabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çıkartıp üzerine yumurta sürüp fırına verebilirsiniz.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com