Kahvaltıda yumurtayla yeni bir deneyime ne dersiniz? Pofuduk Bomlet tarifimizle kahvaltı keyfinizi artırın!

Yumurtanın kabarık ve leziz hali Bomlet ile sofralarınızda! Adım adım tarif ve püf noktaları...

BOMLET TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı süt
Tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar 

YAPILIŞI

İlk olarak yumurtanın sarısını ve akını birbirinden ayırarak başlayın.

Daha sonra bir kabın içine yumurta sarısını, unu ve sütü alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Ardından tuzunu ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.

Ayrı bir kapta yumurta aklarını iyice köpürene kadar çırpın.

Elde ettiğiniz yumurta aklarını diğer karışıma azar azar ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Tavayı ocağa koyun ve zeytinyağı ile birazcık kızdırın.

Daha sonra karışımı tavaya dökün.

Altı kızarana kadar bekleyin ve ara ara silikon spatula ile kenarlarını kontrol edin.

Bu aşamada isterseniz yumurtanın üzerine peynir serpebilirsiniz.

Daha sonra omleti ikiye katlayın.

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Spatula desteğiyle yumurtayı ikiye katlayın ve birleşim yerini tavanın kenarına dayayıp kızarana ve katlar birbirine yapışana kadar pişirin.

Afiyet olsun...