Kahvaltı sofralarınızı süsleyecek, mis gibi kokusuyla evinizi saracak Yelpaze Poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifimizde, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan yelpaze poğaçaların nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız.

Yelpaze Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 gram yaş maya

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 adet yumurta beyazı

  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

  • 1 çay bardağı su

  • 3,5 su bardağı un

  • 1 su bardağı kaşar peyniri (içi için)

  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

    Masterchef Tuzda Balık tarifi ve püf noktaları! Tuzda Balık nasıl yapılır? Masterchef Tuzda Balık tarifi ve püf noktaları! Tuzda Balık nasıl yapılır?
  • 2 yemek kaşığı susam (üzerine serpmek için)

 Yelpaze Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Geniş bir karıştırma kasesine yaş maya, toz şeker ve ılık sütü, maya ve şeker iyice eriyene kadar karıştırın.

2.     Sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve suyu da ekleyip tekrar karıştırın.

3.     Unu da ekledikten sonra ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.  30 dakika mayalanmaya bırakın.

4.     2 yumurta büyüklüğünde bezeler yuvarlayıp, unlanmış tezgâhta parmaklarınız yardımıyla daire şeklinde açın.

5.     Hamurun köşesine doğru kaşar peynirini koyup, hamurun ortasına doğru kapatın. Boşta kalan hamurun diğer yarısını bıçak yardımıyla ucu açılmayacak şekilde kesin.

6.     Kesikli olan kısmı kapalı olan kısmın üzerine kapattıktan sonra yarım ay şeklinde esnetin ve fırın tepsisine alın.

7.     Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Yelpaze Poğaça, yumuşacık dokusu ve enfes kaşar peyniri ile sofralarınıza lezzet katacak. İster kahvaltıda ister çay saatlerinde servis edin, bu lezzetli ve pratik poğaça tarifi ile misafirlerinizi şımartın. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Kaynak : yemek.com