Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Yurt Başvurusu Duyurusu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversitelere ek kontenjanla yerleşen, özel yetenek sınavı ile kabul edilen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2024-2025 eğitim-öğretim yılı yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bu başvurular, e-Devlet üzerinden yapılacak ve 7 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

Kimler Başvurabilecek?

  • Ek kontenjanla üniversitelere yerleşen öğrenciler
  • Özel yetenek sınavı ile yerleşen öğrenciler
  • Yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlar için başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Ancak öğrencilerin, e-Devlet’teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri büyük önem taşıyor. Bilgilerinde hata veya eksiklik olan öğrencilerin, başvuru yapmadan önce üniversitelerinin öğrenci işleriyle iletişime geçerek gerekli düzeltmeleri yaptırmaları gerekiyor. Eksik ya da hatalı bilgiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Sorun Yaşayanlar İçin İletişim Hattı

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ALO GSB hattı (444 0 472) üzerinden destek alabilecekler.

BUÜ’den savunma sanayii projelerine özel destek BUÜ’den savunma sanayii projelerine özel destek

Başvuruların sona ermesinin ardından, bakanlık tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler belirlenecek.

Kaynak: İHA