AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Yusuf Ahlatcı, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’yla elde ettiği zaferin Cumhuriyet ile taçlandığını ve bu günü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayınlayan Milletvekili Ahlatcı, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan kurtuluş mücadelesinin milletimizin büyük fedakârlıkları ve eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu bir zaferle sonuçlandığını vurguladı. 

Nurten Yontar’dan TBMM’deki cesur farkındalık eylemi halen gündem Nurten Yontar’dan TBMM’deki cesur farkındalık eylemi halen gündem

Bu zaferin, Türk milletine bağımsızlık ve Cumhuriyet gibi değerli miraslar bıraktığını belirten Ahlatcı, Cumhuriyetin ilanının milletimiz için en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çekerek, Cumhuriyet’in bugünlere gelmesinde birlik ve beraberliğin rolünün altını çizdi.

Mesajında, geçmişten devralınan emanetin gelecek nesillere onurla aktarılmasının önemini vurgulayan Ahlatcı, "Cumhuriyetimizi tüm kazanımlarıyla koruyacak, gelecek kuşaklara gurur duyacakları bir ülke bırakmak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Ahlatcı, “Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin gözbebeği, yol göstericimizdir.

Bizler de Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Millete efendilik yoktur, hizmet vardır’ sözünü benimseyerek, Cumhuriyet’in yol göstericiliğinde hiçbir ayrım gözetmeden şehrimize ve insanlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlık mücadelesinde yer alan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anarak, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz” ifadesini kullandı.