Zeytinli açma, tatlı ve tuzlu lezzetlerin mükemmel uyumunu bir araya getiren enfes bir tariftir. Yumuşacık yapısı ve içindeki zeytinlerle her lokmasında lezzet patlaması yaşatan bu açma, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz zeytinli açma tarifi.

Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

·        1 su bardağı ılık su

·        1 su bardağı ılık süt

·        Yarım paket yaş maya veya bir paket instant maya

·        2 adet yumurta akı hamura (Sarısı üzerine ayrılacak)

·        3 yemek kaşığı dolusu toz şeker

·        2 tatlı kaşığı tuz

·        Yarım su bardağı sıvı yağ

·        6-7 su bardağı un, Not: Dikkatli koyun her un farklılık gösterebilir hamurumuz cıvık ele yapışır bir hamur olacak poğaçalarımızın pofuduk olması için

Hamurumuza sürmek için

·        150 gram oda ısısında tereyağı

Poğaçaya içine koymak için

·        Zeytin

Poğaçalara sürmek için

·        Yumurta sarısı

·        1 yemek kaşığı süt

·        1 çay kaşığı pekmez veya pudra şekeri

Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?

1.  Yoğurma kabına malzemelerimizi alarak güzel bir hamur yoğuruyoruz.

2.  Hazır olan hamurumuzu 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.

3.  Mayalanan hamuru 10 – 11 eşit bezeye bölüyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz.

4.  Bezelerin üzerine tereyağımızı eşit şekilde paylaştırıyoruz.

5.  Birkaç dakika daha bekletip elimizle hamurları açıyoruz kenarları katlayıp içine zeytin koyuyoruz ve sarıyoruz.

6.  Sardığımız hamurları 10 dakika daha dinlendiriyoruz.

7.  Daha sonra dinlenen hamurları elimizle uzatıp açma şeklini verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

8.  Bütün hamurlara aynı işlemi yaparak poğaçalarımızı tepsi mayası için yarım saat bekletiyoruz.

9.  Önceden ısıtılmış 180°  alt üst ayardaki fırında poğaçalar kızarana kadar pişiriyoruz.

Zeytinli açma tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Pofuduk yapısı ve nefis lezzeti ile kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize renk katacak bu açma, herkesin favorisi olacak. Kolay yapımı ve unutulmaz tadıyla bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!"

Kaynak: yemek.com