Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrası Bartın ve Zonguldak’ta beklenen şiddetli yağış nedeniyle valiliklerden önemli açıklamalar geldi. Bartın ve Zonguldak Valilikleri, 1 Ekim 2024 Salı günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacak. Halk, olası sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Bartın'da Okullar Tatil Mi?

Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? 6. sezon Kuruluş Osman yeni bölümü bu hafta yayında mı? Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? 6. sezon Kuruluş Osman yeni bölümü bu hafta yayında mı?

Bartın Valiliği, Meteoroloji'nin şiddetli sağanak yağış uyarılarına dayanarak, 1 Ekim 2024 Salı günü il genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Zonguldak'ta Okullar Tatil Mi?

Zonguldak Valiliği de benzer bir karar alarak, 1 Ekim 2024 Salı günü il genelinde tüm okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. Zonguldak'ta da engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılacağı belirtildi. Valilik, bölge halkını sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Diğer İller İçin Durum

Bartın ve Zonguldak'ın yanı sıra, Batı Karadeniz'deki çevre iller olan Karabük, Kastamonu, Düzce gibi bölgelerde de aşırı yağışlara karşı tedbirlerin artırıldığı, ancak şimdilik bu illerde okulların tatil edilmesiyle ilgili resmi bir karar alınmadığı açıklandı. Hava durumu gözlemlenmeye devam edilecek.

1 Ekim İçin Hangi İller Tatil?

Bartın ve Zonguldak illerinde, 1 Ekim 2024 Salı günü okullar tatil edilmiştir. Aynı zamanda, bu illerde kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.