Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Mor lahana turşusu yapmanın püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız, bu tarifi kaçırmayın! 2 günde hazır olan lokanta usulü mor lahana turşusu ile salatalarınıza renk katın!

Mor lahana turşusu nasıl yapılır? Lokanta usulü, pratik ve hızlı bir tarifle 2 gün içerisinde kendi turşunuzu hazırlayın

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeler

1 adet orta boy mor lahana
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı tuz
Üzerini geçecek kadar içme suyu

Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahanayı ilk 2 ye sonra 4 eşit parçaya bölelim.
İnce ince doğrayalım. Bir kaba alalım.
Üzerine 1 yemek kaşığı tuz ilave edip elimizle karıştıralım.
Üzerine bir kapak kapatıp en az 20 dakika bekletelim.
1 kiloluk kavanoza dolduralım.
Üzerine 2 yemek kaşığı tuz ilave edelim.
1 su bardağı üzüm sirkesi ilave edelim.
Boşluk kalırsa içme suyu ilave edelim.
Ağzını iyice kapatalım. Buzdolabına kaldıralım.
2 güne turşu hazır oluyor. Yaklaşık 2 ay bozulmadan tüketebilirsiniz. Bozulma vs olmuyor. Salatalarda büyük kolaylık oluyor

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri