MasterChef Türkiye’nin son bölümünde yarışmacılar, haftanın ikinci dokunulmazlık oyununda en güzel istavrit tavayı hazırlamak için yarıştı. İşte, MasterChef’te yapılan o enfes istavrit tava tarifi ve püf noktalarıyla detayları!

İstavrit Tava İçin Gerekli Malzemeler

1 kilogram istavrit
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

İstavrit Tava Nasıl Yapılır?

Balıkların Hazırlanması:

İstavritler temizlenir, iç organları çıkarılır ve bol su ile iyice yıkanır.
Yıkanan balıklar, süzgece alınarak sularının süzülmesi sağlanır.
Kalan fazla su, balıkların üzerine kağıt havlu bastırılarak alınır.

Karışımın Hazırlanması:

Bir tepsiye mısır unu, un ve tuz eklenerek iyice karıştırılır.
Temizlenmiş istavritler bu karışıma alınır ve her tarafı eşit şekilde harmanlanır.

Balıkların Dizilimi ve Pişirilmesi:

MasterChef Türkiye'de Portekiz gecesi: Dobrada à Moda do Porto tarifi! MasterChef Türkiye'de Portekiz gecesi: Dobrada à Moda do Porto tarifi!

Balık tavasının alt kısmına 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve tavanın her yerine yayılır.
İstavritler, kuyrukları tavanın ortasına gelecek şekilde, hepsi aynı yöne bakacak şekilde yan yana dizilir.
Üzerine az miktarda yağ gezdirilir.

Pişirme Süreci:

Tavanın üst aparatı kapatılarak harlı ateşte 5 dakika ön yüzü, ardından 5 dakika arka yüzü pişirilir.
Balıkların iyice kızardığından emin olun.

Servis:

Pişirilen balıklar servis tabağına alınır ve aynı işlem kalan balıklar için tekrarlanır.
Sıcak şekilde servis edilir.

Püf Noktaları

İstavritlerin fazla suyunun alınması, balıkların çıtır olmasını sağlar.
Balıkları pişirirken, yağın tavanın her yerine eşit dağılmasına dikkat edin.
Mısır unu, balıklara ekstra çıtırlık kazandırdığı için tarife sadık kalmanız önerilir.