Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuru fasulye, doğru pişirme teknikleri kullanılmadığında diri kalabilir ve lezzet kaybı yaşanabilir. Ancak, kuru fasulyenin kıvamında ve kolayca pişmesi için uygulayabileceğiniz basit bir yöntem var: sütle ıslatma.

Kuru Fasulyenin Diri Kalmaması İçin Ne Yapmalı?

Kuru fasulyeyi pişirmeden önce bir gece önceden soğuk suya koymak gereklidir. Ancak, işin püf noktası, bu suya yarım bardak süt eklemekte saklı. Sütte bekletilen kuru fasulye, daha kolay yumuşayacak ve pişirme sırasında diri kalmayacaktır. Bu yöntemle, kuru fasulye tam kıvamında ve süngerimsi bir dokuya sahip olacaktır.

Diri Kalmayan Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler:

500 gram kuru fasulye (1 gece önceden sütlü suda bekletilmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan

Hazırlanışı:

Yağ ve Soğanı Kavurun: Derin bir tencerede sıvı yağı ve tereyağını kızdırın. Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçayı Ekleyin: Soğanların üzerine domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Kuru Fasulyeleri Tencereye Alın: Bir gece önceden sütlü suda bekletilen kuru fasulyeleri tencereye ekleyin ve 1-2 dakika boyunca karıştırın.
Baharat ve Suyu Ekleyin: Tencereye 3 su bardağı su, tuz, toz şeker ve kırmızı toz biber ekleyin. Karışımı güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
Fasulyeleri Yumuşayana Kadar Pişirin: Fasulyeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Fasulyenin cinsine göre gerekirse su miktarını artırabilirsiniz. Daha yoğun bir lezzet için tavuk veya et suyu da kullanabilirsiniz.

Sopa de Tomate Alentejana tarifi: Portekiz’in nefis Domates Çorbası nasıl yapılır? Sopa de Tomate Alentejana tarifi: Portekiz’in nefis Domates Çorbası nasıl yapılır?

Servis Önerisi:

Sıcak servis yaparak yanına taze yapılmış bir pilav ve yoğurt ekleyebilirsiniz. Bu üçlüyle sofralarınızı şenlendirin!

Afiyet olsun!