Çay saatlerinizi daha keyifli hale getirecek hafif ve pratik bir kek tarifi mi arıyorsunuz? İşte süt yerine su ile hazırlanan, bayatlamayan ve sünger gibi dokusuyla herkesi kendine hayran bırakan su keki tarifi! Kolay yapımı ve lezzetiyle bu kek, misafirlerinizin favorisi olacak.

Su Keki Malzemeleri

3 adet orta boy yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 paket vanilin
1,5 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 silme su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kakaolu Kısım İçin:

MasterChef Türkiye’de 4. ceket sahibini böyle buldu! Dördüncü ceketi kim kazandı? MasterChef Türkiye’de 4. ceket sahibini böyle buldu! Dördüncü ceketi kim kazandı?

1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su

Su Keki Hazırlanışı

Yumurta ve Şeker: Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak köpürene kadar yaklaşık 3 dakika çırpın.
Sıvı Malzemeleri Ekleyin: Vanilin, sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Kuru Malzemeleri Karıştırın: Unu yavaş yavaş eklerken kabartma tozu ve karbonatı da karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Kakaolu Kek Yapımı: Eğer kekinizi iki renkli yapmak istiyorsanız, hamurun 1/3’ünü ayırıp içine kakao ve su ekleyerek çırpın.
Kalıbı Hazırlayın: Kek kalıbını 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı ile iyice yağlayın. Hamuru kalıba dökün ve üzerindeki kabarcıkları almak için birkaç kez tezgaha vurun.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, orta rafta yaklaşık 1 saat boyunca kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin.
Dinlendirme: Fırından çıkardığınız kekin üzerine temiz bir bez örtüp 5 dakika dinlendirin. Ardından kalıbından çıkarıp servis için hazırlayın.
Afiyet Olsun!

Bu su keki, bir hafta boyunca tazeliğini koruyarak çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem hafif hem de pratik bu tarifi mutlaka deneyin!