Bakanlık duyurdu... Kent içi raylı hatlar ücretsiz Bakanlık duyurdu... Kent içi raylı hatlar ücretsiz

Cumhuriyet Bayramı'nın heyecanı her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler ve veliler arasında büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Bu dönemde en çok merak edilen konulardan biri de "28 Ekim’de okullar tatil mi?" sorusu oldu. Özellikle Cumhuriyet Bayramı arifesi olan 28 Ekim günüyle ilgili resmi açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki, 28 Ekim'de okullar yarım gün mü tatil? İşte detaylar...

28 Ekim Bugün Okullar Tatil Mi?
28 Ekim, Cumhuriyet Bayramı arifesi olarak Türkiye genelinde yarım gün tatil olarak kabul ediliyor. İlkokul, ortaokul ve liselerde dersler öğleye kadar devam edecek ve saat 13.00 itibarıyla okullar tatil olacak. Öğrenciler, 28 Ekim öğleden sonra tatil yapacak ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ise tam gün tatil olacak. Eğitim-öğretim faaliyetleri 30 Ekim Çarşamba günü kaldığı yerden devam edecek.

29 Ekim Resmi Tatil Mi?
Evet, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye genelinde resmi tatil olarak kutlanıyor. Her yıl Cumhuriyet'in kuruluşunun yıl dönümünde okullar, kamu kurumları ve birçok özel kuruluş tam gün tatil yapıyor. Vatandaşlar bu süreyi Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılarak ve aileleriyle birlikte bayramın coşkusunu yaşayarak değerlendiriyor.