2024 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal olup olmayacağı, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısı sonrasında gündeme geldi. Hain saldırının ardından şehitlerimizin ve yaralılarımızın olduğu haberi geldi. Peki, büyükşehirlerde 29 Ekim kutlamaları iptal mi olacak? Okullarda 29 Ekim kutlamaları yapılacak mı? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programları ve açıklamalar...

29 Ekim Kutlamaları İptal Mi Oldu?

Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerde terör saldırısı nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için planlanan bazı etkinlikler iptal edildi. Büyükşehir belediyeleri, eğlence içerikli etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu. Ancak resmi törenlerle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

Mersin'deki yangınlarda yürekler yandı: 2 ölü, 2 yaralı Mersin'deki yangınlarda yürekler yandı: 2 ölü, 2 yaralı

Okullarda 29 Ekim Kutlamaları Yapılacak Mı?

Okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilip edilmeyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bazı okullarda törenlerin 28 Ekim tarihinde yapılacağı duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama geldiğinde güncel bilgileri haberimizde paylaşacağız.

2024 Yılı Büyükşehir Belediyelerinden 29 Ekim Açıklamaları

İstanbul: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 29 Ekim kutlama programlarının iptal edildiğini duyurdu.
Ankara: Ankara Büyükşehir Belediyesi, terör saldırısı nedeniyle 29 Ekim kutlamalarını iptal ettiğini açıkladı.
İzmir: İzmir Büyükşehir Belediyesi de benzer şekilde tüm konser ve eğlence etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu.
Bursa: Bursa Büyükşehir Belediyesi, 24-26 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı.